NYHETER

Provtryckning av villor

ISAB – Isoleringsspecialisten erbjuder provtryckning av villor enligt aktuell standard ISO 9972.

Vi provtrycker nyproducerade villor enligt standarden ISA 9972. I åtagandet ingår läcksökning med rök eller värmekamera för att, även om man klarar de uppsatta kraven, ytterligare förbättra tätheten samt kontinuerligt utveckla hantverkarkåren för ett ännu bättre utfört arbete.

En tätare konstruktion leder till mindre energianvändning, mindre risk för fukt i konstruktionen och en ökad komfort (mindre risk för drag).

Vi utför provtryckningar i Småland, Öland, Blekinge, Skåne samt delar av Västra Götaland.

Kontakta oss för mer information och prisuppgifter.

Marcus Johansson, 0733 – 82 10 85, marcus@isabisolering.com

Thomas Johansson, 0709 – 40 30 81, thomas@isabisolering.com

Inlagd under Uncategorized | Taggad , , , , | Skriv en kommentar

Fribiljetter till bomässan i Karskrona

30/9 – 2/10 är det bomässa i Karlskrona. Vi på ISAB-Isoleringsspecialisten är på plats för att diskutera isolering med lösull samt visa en del av våra isoleringsprodukter.

Du kan hämta fribiljetter till mässan på http://bomassa.se/se/massor/karlskrona2016/tickets/

Vi har med oss stenull från Paroc, cellulosa/träfiber från Ekofiber och glasull från Knauf som du kan titta och känna på.

Välkommen till monter 110!

Inlagd under Nyheter | Taggad , , , | Skriv en kommentar

Ny butik för isolering och tillbehör

Behöver du mer än bara lösull? Den nyöppnade webbutiken Isoleringsexperten har isoleringsprodukter och tillbehör från ledande tillverkare som Paroc, Ekofiber, Vison (Bison) med flera.

Butiken har både isolering av stenull och cellulosa/träfiber. Allt från skivor till nätmattor. Den innehåller också andra produkter som kan behövas när du isolerar. Till exempel ångbroms, plastfolie, olika tätningstejper, isoleringsknivar, vindavledare, luftspaltskivor med mera.

Ta en till på www.isoleringsexperten.se

 

Inlagd under Nyheter | Taggad , , , , | Skriv en kommentar

Bomässa i Helsingborg

I helgen (15-17/4 2016) är det bomässa i Helsingborg. Vill du diskutera isolering med lösull i vind, snedtak, vägg eller golv? Besök oss gärna för att titta på och känna på produkterna.

Behöver du en biljett? Vi kan erbjuda fribiljetter via: http://bomassa.se/se/massor/helsingborg2016/tickets/AN/

Inlagd under Uncategorized | Taggad , , , , , | Skriv en kommentar

Vi flyttar in i nya lokaler i Staffanstorp

Från och med nu hittar ni oss på Smidesvägen 4 i Staffanstorp. Staffanstorp är mycket väl lämpat geografiskt då man snabbt når såväl Yttre Ringvägen runt Malmö samt motorvägarna för att ta sig till andra delar av Skåne.

Inlagd under Nyheter | Taggad , , | Skriv en kommentar

Tilläggsisolering av golv underifrån

Det är vanligt med kalla golv i äldre hus. Många gånger har det gamla isoleringsmaterialet sjunkit och kall luft drar in mellan golv och isolering. Det behöver inte vara ett stort mellanrum för att man ska få en rejäl kyleffekt. Vi på ISAB-Isoleringsspecialisten har mångårig erfarenhet av att hitta den bästa och mest effektiva metoden för tilläggsisolering av ditt golvbjälklag.

Om man har en torpargrund eller en källare under golvet är det mycket effektivt att tömma bjälklaget och ersätta den gamla isoleringen med lösull. Samtidigt kan man passa på att skruva en klimatskiva från Paroc under golvreglarna. Klimatskivan har väldigt bra isoleringsegenskaper och är samtidigt motståndskraftigt mot eventuell fukt.

Se följande dokument för en mer utförlig beskrivning: ISAB-Tilläggsiolering-av-golvbjälklag-underifrån_A

För mer information om metoden vänligen kontakta: Marcus Johansson på telefonnummer 0733-821085 eller marcus@isabisolering.com

Befintligt_Bjälklag_2_1280x853 Klimatskiva_lastas_av_1280x853 Klimatskiva_Montage_2_1280x853 Sprutning_1_1280x853

Inlagd under Nyheter | Taggad , , , , , , | Skriv en kommentar

Isolera med lösull – Bomässa i Karlskrona

I helgen är det dags för bomässa i Karlskrona. Vi finns på plats för att diskutera isolering med lösull på vind och i snedtak, ryggåstak, parallelltak, vägg, golv, mm. Vi utför arbeten i såväl nya som äldre fastigheter.

Du kan passa på att se och känna på lösull från Paroc (stenull), Knauf (glasull) och Ekofiber (cellulosa). Vi kan tillsammans diskutera fram vilket material som passar bäst för just ditt projekt.

Mässan går av stapeln i Telenor Arena i Karlskrona med följande öppettider:

Fredag 19/9 12-18
Lördag 20/9 10-17
Söndag 21/9 10-17

Inlagd under Nyheter | Taggad , , , , , , , , , | Skriv en kommentar

Projektsäljare – ISAB – Malmö

ISAB – Isoleringsspecialisten söker en projektsäljare för att stärka vår position på marknaden. Du kommer att utgå från vårt kontor i Malmö med i huvudsak Skåne och Halland som arbetsområde. Du kommer att jobba med försäljning av lösullsinstallationer mot nya och befintliga kunder inom byggsektorn. Vi jobbar både med företag och privatpersoner. Du jobbar tätt tillsammans med vår platschef och kommer att ges möjlighet att växa in i uppgiften. Vi ser gärna att du har erfarenhet från byggsektorn och/eller försäljning.

Framträdande egenskaper hos dig är struktur och förmåga att prioritera din tid. Du har en affärsmässig framtoning, tänker långsiktigt, är en vinnare och du förstår att hårt arbete lönar sig.

 

Vi ser gärna att du:

 • Har erfarenhet från branschen eller liknande uppgifter
 • Har minst gymnasieutbildning
 • Är positiv och serviceminded samt har lätt för att samarbeta
 • Är målinriktad
 • Har ett personligt driv och engagemang
 • Har körkort

För ytterligare information om tjänsten kontakta:

Kenth Nilsson
Platschef, ISAB – Isoleringsspecialisten, Malmö
kenth@isabisolering.com
0722-111 275

 

Om ISAB – Isoleringsspecialisten

Vi på ISAB har sprutisolerat vindar med lösull sedan 1979.

Vi har hela tiden använt oss av PAROC® stenull (lösull) som vårt huvudsakliga isoleringsmaterial men erbjuder även lösull av glas (Knauf) och träfiber (Ekofiber och Termoträ) för att kunna erbjuda den optimala lösningen för alla våra kunder. Samtliga lösullsmaterial som vi erbjuder är typgodkända eller CE-märkta. De kan med fördel användas vid isolering av plana bjälklag, snedtakskonstruktioner, mellanbjälklag, golvbjälklag samt väggar.

Vi har sju lastbilar verksamma i södra och mellersta Sverige. Vi arbetar med både nybyggnation och tilläggsisolering av äldre fastigheter.

Vi är certifierade enligt Behörig Lösull och är medlemmar i lösullsentreprenörerna.

Våra jobb kontrolleras av SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut).

Vi samarbetar med PAROC®, Knauf, Ekofiber och Termoträ.

Vi har under våra dryga 30 år i branschen knutit många kontakter med byggare runt om i södra Sverige och levererar idag lösull åt fler än 500 återkommande kunder.

Vi jobbar även åt PAROC® som leverantörer av lösull till t ex:

 • Skanska
 • Myresjöhus
 • Anebyhus
 • Götenehus
 • Willa nordic
 • Värsåsvillan
 • Sävsjö trähus
 • NCC
Inlagd under Nyheter | Taggad , , , , , , | Skriv en kommentar

Tilläggsisolering av Brf Ljungelden i Lund

Under 2014 – 2015 tilläggsisolerar ISAB – Isoleringsspecialisten Brf Ljungelden i Lund med Paroc lösull. I samband med tilläggsisoleringen görs omfattande förberedelsearbeten. Istället för landgång lägger vi 2 x 100 mm hård skivisolering från Paroc ovanpå befintlig isolering. I kanten på isoleringen fästs en OSB skiva som sarg och utrymmet utanför “krypgången” tilläggsisoleras med Paroc lösull (stenull) upp till en sammanlagd tjocklek, inklusive befintlig isolering, om 500mm. För att underlätta åtkomst till installationer monteras nya utvändiga takluckor på lämpliga avstånd. Dessutom monteras sargar runt rensluckor och en 2 x 100 mm matta läggs ovanpå dessa. Titta gärna på bilderna nedan för att få en bättre uppfattning om hur arbetet utförs.

Projektet omfattar en tilläggsisolering om ca totalt ca 7500 kvm och färdigställs i etapper fram till 2015.

För mer information om projektet, vänligen kontakta: Kenth Nilsson, Platschef ISAB Malmö, på telefon 0722-111 275.

Ljungelden_uppmatning_1

Ljungelden_sagning_OSB_ute_2

Ljungelden_montering_osb_sarg_5

Ljungelden_montering_osb_sarg_6

Ljungelden_montering_osb_sarg_7

Inlagd under Nyheter | Taggad , , , , , , , , , , | Skriv en kommentar

Bomässa i Vetlanda 25 – 27 April

Under helgen finns vi på plats på Gör ditt boende bättre på Sapa arena i Vetlanda. Vi presenterar hur man kan använda lösull vid tilläggsisolering, ombyggnad och nyproduktion. Att isolera med lösull är snabbt och kostnadseffektivt samt ger ett resultat med god utfyllnad utan onödiga skarvar. Lösull används för att isolera öppna vindar, väggar, snedtak, golv och andra slutna konstruktioner. Vi använder oss i huvudsak av Paroc lösull (stenull) men erbjuder även Knauf Supafil Frame/Loft lösull (glasull) och Ekofiber Vind (cellulosa).

Mässans öppettider är:
Fredag (25/4):  12 – 18
Lördag (26/4):  10 – 17
Söndag (27/4): 10 – 17

För mer information, eller för att förboka ett möte, vänligen kontakta Thomas på telefon 0709-40 30 81.

Inlagd under Nyheter | Taggad , , , , , , , | Skriv en kommentar